Untitled-1

Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Kepujian)

Nama Program : Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Kepujian)
No Rujukan KPT : JPT/BPP(U)1000-801/117JLD.3(10)(N/344/6/0406)  (MQA/FA5681)
Syarat Kemasukan :
  •  Malaysian University English Test (MUET) Band 2 DAN

• Lulus STPM atau yang setara, dengan minimum Gred C+ (NGMP 2.33) dalam mana-mana dua mata pelajaran, dan kredit dalam Matematik di peringkat SPM; ATAU

• Lulus Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) dengan minimum gred Jayyid (baik), dan kredit dalam Matematik di peringkat SPM; ATAU

• Diploma dalam perakaunan atau bidang berkaitan, atau setara dengan minimum PNGK 2.50; ATAU

• Kelayakan Matrikulasi/Asasi atau setaraf dengan minimum CGPA 2.50, dan kredit dalam Matematik di peringkat SPM.

Nota : Syarat kredit Matematik pada peringkat SPM bagi calon (i), (ii) dan (iv) boleh dikecualikan jika kelayakan tersebut mengandungi mata pelajaran Matematik dan pencapaiannya setara / lebih daripada keperluan kredit mata pelajaran tersebut pada penringkat SPM.

Badan yang menganugerahkan : Universiti Sultan Azlan Shah

Programme Structure : Download